filme-online-banner

11-11-11 (2011) Film Online Subtitrat


Regia: Darren Lynn Bousman
Actori: Timothy Gibbs, Michael Landes, Brendan Price
An: 2011
Gen: Groaza, Mister, Thriller
IMDB: 4.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review 11-11-11 (2011)

La ora 11:11, din ziua a 11-a, luna a 11-a, o entitate din alta lume atacă Pământul intrând prin a 11-a poartă a Raiului.

Acest film este inspirat după credințele unui cult real ce afirmă că numărul 11 are o semnificație spirituală și o conexiune cu spiritele protectoare. Scenariul filmului specifică existența a 11 porți ale Raiului, iar la data de 11 noiembrie 2011 se va de deschide ultima poartă și va rămâne deschisă timp de 49 de minute.

Acesta este un film de groază; dar mai bine i se potriveşte categoria thriller; fiind bazat pe o idee ce reiese dintr-un citat biblic; respectiv apariţia de falşi mesageri ai Domnului în apropierea datei de venire pe pământ; şi implicit de punere a stăpânirii pe sufletele oamenilor; a Diavolului. Ideea nu este nouă şi a mai fost exploatată în foarte multe pelicule dar ce se doreşte a diferenţia acest film; de realizările cinematografice precedente; este însăşi finalul. În plus utilizarea unor numere care se repetă în aceeaşi combinaţie este o idee destul de originală şi neexploatată de industria cinematografică; acest film având ocazia; prin combinaţia religie-numerologie; să fie ceva deosebit; dar… .

Pelicula începe destul de bine cu câteva scene bine realizate; cu un personaj principal bântuit de remuşcări şi coşmaruri şi parcă nefiind de ajuns; descoperă şi o legătură subtilă între momentele apariţiei demonilor şi viselor care-l bântuie şi repetarea obsesivă a unor cifre care apar în acele momente. Întâlnirea acestuia cu familia lui; ajută la implicarea laturei religioase în plotul filmului; dar din acel moment; deşi scenele de groază devin tot mai multe aglomerându-se cu cât se apropie data fatidică.