filme-online-banner

21 de grame – 21 Grams (2003) film online subtitrat

Regia: Alejandro González Iñárritu
Actori: Marc Musso, Naomi Watts, Eddie Marsan, Benicio Del Toro, Sean Penn
Anul: 2003
Gen: Thriller, Drama, Crima
Durata: 124 minute
IMDB: 7.7/10 din 127155 voturi

“21 de grame” știe totul despre povestea ei, dar numai ne permite să-l descoperim un pic la un moment dat. Ei bine, fiecare film face asta, dar de obicei ele spun povestile lor, în ordine cronologică, așa că avem iluzia că suntem uitam ca evenimentele se întâmplă cu personajele. In acest film totul sa întâmplat deja și e ca și cum Dumnezeu, sau directorul, este amestecarea punte după jocul este de peste. Aici este întrebarea la care trebuie să răspundă: Este această abordare mai bine decât a spune aceeași poveste de la început până la sfârșit?
Filmul 21 de grame este de Alejandro Gonzalez Inarritu, regizorul mexican aproape nejustificat talentat a cărui “Amores Perros” (2000) a fost un succes enorm. Că filmul intercalate trei etaje simultane, toate centrarea pe un accident rutier. “21 Grams” are trei etaje și un accident de circulație, dar poveștile muta înainte și înapoi în timp, astfel încât, uneori, știm mai mult decât personajele, uneori ei știu mai mult decât noi.
În timp ce filmul 21 de grame este o realizare virtuoz de construcție și editare, tehnica are limitele sale. Chiar dacă fizica modernă spune că timpul nu se mișcă din trecut prin prezent spre viitor, de divertisment, care iluzie este modul în care face sens din percepțiile noastre. Și este extrem de important pentru actori, care construiesc personajele lor emoțional și evenimente au loc. Prin fracturare cronologia lui, Inarritu izolate momentele cheie din viața personajelor sale, astfel încât acestea trebuie să stea singur. Există un punct în care aceasta încetează să mai fie o strategie și este noul cascadorie.
“21 de grame” spune o poveste chinuitoare, însă, că doar despre supravietuieste stilul său. Ar fi fost mult mai puternic în ordine cronologică, și chiar ca un puzzle are un efect profund. Amintindu-l, am respingerea structura și amintesc evenimentele, deoarece sa întâmplat cu personajele, și sunt mișcați de cele trei povesti triste de personaje care se confruntă cu finalitatea implacabilă a vieții.