filme-online-banner

Al şaselea simţ – The Sixth Sense (1999) film online subtitrat

Gen: Drama, Mister, Thriller
Scenariu: M. Night Shyamalan
IMDB Rating: 8,2
Regizor(i): M. Night Shyamalan
Actori: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

“Al şaselea simţ” nu este un thriller în sensul modern, dar mai mult de o poveste cu fantome de genul care a inflorit de ani în urmă, atunci când oamenii obișnuiți zărit dimensiuni ascunse. Ea a fost mult timp crezut că copiii sunt mai bune decat adultii la vederea fantome; barierele de scepticism și neîncredere nu sunt încă în vigoare. În acest film, un băiețel spune solemn psiholog lui, “Văd oameni morți. Vor să fac lucruri pentru ei.” El pare a fi corect.

Psihologul este Malcolm Crowe (Bruce Willis), care este împușcat o noapte în casa lui de către un intrus, un om care a fost ani lui pacient mai devreme și crede că a fost tratat în mod eronat. Omul apoi se întoarce arma asupra sa. “Căderea următoare”, cum subtitrari ne spun, vom vedea Crowe reparat cu trupul, dar poate că nu în duh, așa cum el ia pe un nou caz, in “Al şaselea simţ”, un baiat pe nume Cole Sear (Haley Joel Osment), care prezintă unele dintre aceleași probleme ca pacientul care a tras în el. Poate de data asta el poate să-l corect.

Filmul “Al şaselea simţ” ne arata lucruri adulți nu văd. Când mama lui Cole (Toni Collette) părăsește bucătăria pentru doar o secundă și se întoarce în cameră, toate ușile și sertarele sunt deschise. La școală, el spune profesorul său “au folosit pentru a închide oameni aici.” Când profesorul se întreabă cum ar putea ști, eventual, Cole lucruri de genul asta, el îi spune util, “atunci când au fost un băiat au numit te Stuttering Stanley.” Este sarcina Crowe a ajunge la acest băiat și vindeca-l, în cazul în care vindecarea este într-adevăr ceea ce are nevoie. Poate că este de asteptare pentru ajutor; el știe latină pentru “din afara adâncuri strig în tine, Doamne!” Crowe nu crede neapărat poveștile băiatului, dar Crowe se suferă, în parte, deoarece soția sa, o dată atât de aproape, pare acum să fie în derivă într-o afacere și nu pare să-l audă când vorbește cu ea. Băiatul îi spune, “vorbesc cu ea, atunci când ea doarme.