filme-online-banner

Attack on Titan (2015) film online subtitrat

Titlu original: Shingeki no kyojin: Attack on Titan
Regia: Shinji Higuchi
Scenariu: Hajime Isayama, Yûsuke Watanabe
Actori: Haruma Miura, Kiko Mizuhara, Kanata Hongô
Anul: 2015
Gen: Actiune, Aventura, Drama
IMDB: 6.4

În spatele zidurilor impunatoare ale orașului, rămășițele umanității ghemui împreună împotriva unei amenințări monstruos, existențială din afară. Acolo, ei spera împotriva tuturor speranța că surclasate, de apărarea lor curajos prost echipat ceea ce este nevoie să prevaleze. Dacă Guillermo del Toro a Pacific Rim a fost un tribut adus la Hollywood la filme Kaiju japoneze, Atac pe Titan răsplătește compliment cu interes american genului zombie apocalipsă.

În Attack on Titan, monștrii sunt umanoizi gigant de dimensiuni, fără minte cu un gust pentru carne umană, și numai carne de om. Deși cuvântul zombie nu este menționat, ceea ce este suficient de clar este rolul acestor monștri juca în film Attack on Titan: acestea sunt hoardă invadatoare absurdă a căror amenințare și aspectul inspira paranoia, anxietate, prostia militar, incompetența politică și birocrația cu sânge rece. Vizual, Titanii titulari seamănă cu Saturn lui Goya devorează fiul său. Funcțional, care le iau rolul de monstrii din scutura zombie apocalipsă. Dar Atac pe Titan este de zombie apocalipsă gen tributul un pas mai departe.

Alegorie socială și politică filmului Attack on Titan este unic și simultan japoneză. Anxietatea în film provine de la o ambivalență față de viu ca indivizi și ca societate sub o pace și pacifism aplicate în urma pierderii umanității, renașterea unui gigant inamic ostil, lipsit de rațiune, și rapace dormit afara frontierelor sale, și reînarmarea societății de un lot fermă de lideri. Directorul Shinji Higuchi este de lăudat pentru striping seria anime originala până la esențiale pentru această adaptare, și remaniere povestea să treacă de la supunerea acțiune sci-fi a genului zombie apocalipsă. Alegerile sale regizorale sunt mai mult decât sunet: există o atmosferă reală de groază existențială și groază în atac de Titan, care nu se poate face cu orice alte monștri, orice alte abordări CGI.