filme-online-banner

Bărbaţi care urăsc femeile – The Girl with the Dragon Tattoo (2009) film online subtitrat

Alt titlu: Män som hatar kvinnor
Regia: Niels Arden Oplev
Actori: Sofia Ledarp, David Dencik, Peter Andersson, Michael Nyqvist, Annika Hallin
Anul: 2009
Gen: Crima, Drama, Mister
Durata: 152 minute
IMDB: 7.8/10 din 104143 voturi

“Bărbaţi care urăsc femeile” este un thriller captivant, pentru a începe cu, dar adaugă calitatea rara de a avea o eroină mai fascinant decât povestea. E o fată goth în vârstă de 24 de ani, pe nume Lisbeth Salander, cu piercing-uri si tatuaje: subțire, mici, feroce, deteriorate, un hacker geniu. Ea fumeaza să se liniștească inima de curse.
Lisbeth este la fel de convingătoare ca orice personaj de film în memoria recenta. Jucat de Noomi Rapace, cu o intensitate de neclintit, ea găsește propriile nevoi emoționale hranit de natura cauzei ea investigheaza, dispariția unei tinere 40 ani mai devreme. Ca acest caz ‘Bărbaţi care urăsc femeile’ este revelat ca parte a unui model lung ascuns de violență împotriva femeilor bizar, amintirile ei abuzat retur din trecut cu o răzbunare.
Rapace face caracterul compulsiv interesant. Bărbaţi care urăsc femeile: Ea joacă împotriva unui erou fortysomething pasiv, Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist), un jurnalist de investigație care are șase luni de libertate înainte de a începe o pedeapsă cu închisoarea pentru calomnie împotriva unui magnat suedez. Mikael, resurse și inteligent, este angajat de un miliardar în vârstă numit Henrik Vanger (Sven-Bertil Taube), care populează un conac sumbru pe o insulă îndepărtată și cloce despre pierderea lui nepoata iubit Harriet. Ea a dispărut o zi când insula a fost tăiat de pe continent. Corpul ei nu a fost găsit. Deoarece podul de acces a fost blocat, criminalul trebuie să fi fost un membru al familiei mari și lacomi Vanger, care urăște. Trei frați au fost simpatizanții naziști în timpul războiului.