filme-online-banner

Brendan şi secretul din Kells – The Secret of Kells (2009) film online subtitrat

Regia: Tomm Moore, Nora Twomey
Actori: Evan McGuire, Christen Mooney, Liam Hourican, Paul Young, Nora Twomey
Anul: 2009
Gen: Animatie, Familie, Aventura
Durata: 75 minute
IMDB: 7.5/10 din 10269 voturi

Câştigător al Premiului Publicului la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Annecy, Franţa, cel mai important festival de animaţie din lume şi nominalizat la Premiile Uniunii Europene de Film şi la Premiile Oscar, filmul Brendan şi secretul din Kells este povestea lui Brendan (12 ani) care, în secolul al IX-lea, într-un colţ îndepărtat al Irlandei, locuieşte în abaţia fortificată din Kells. Sub îndrumarea unchiului său, el îi ajută zilnic pe călugări să întărească abaţia împotriva atacurilor vikinge. Odată cu sosirea maestrului Frate Aidan, Brendan află că trebuie să termine de scris fabuloasa Carte din Kells, manuscris început de Fratele Aidan. Pentru a-şi îndeplini misiunea, va trebui să îşi depăşească cele mai profunde temeri, în prima sa călătorie în afara abaţiei, prin păduri fermecate, ceea ce îi va trezi talente extraordinare, până atunci ascunse.

Brendan şi secretul din Kells: Văzând Brendan ca un ucenic adecvat, Aidan trimite Brendan, cu Pangur interzicerea companie, în pădure pentru a obține nuci biliari pentru a face cerneala pentru iluminarea de carte. Cu toate acestea, Brendan este încolțit de un pachet de foame de lupi. El a salvat de Aisling, spiritul pădure de la începutul filmului. Deși la prima suspect a prezenței lui Brendan, Aisling vine încet să-l accepte, după ce dezvăluie intențiile sale de a ajuta pentru a crea cartea. După o întâlnire de aproape încă infricosator scurt cu Crom Cruach, o zeitate de moarte și distrugere, pe care Aisling este profund frică de, Brendan și Aisling reveni la marginea pădurii. Ea asigură Brendan că poate reveni și vizita oricând vrea.

Brendan şi secretul din Kells: La întoarcerea acasă, Brendan este mustrat de Ceallach, care interzice să părăsească din nou mănăstirea. Cu toate acestea, Brendan continua sa lucreze cu Aidan. Brendan află că munca Aidan este pusă în pericol de pierderea Ochiul lui Columbkille, o lentilă specială de marire capturat de Crom Cruach. Când Brendan încearcă să plece pentru a vizita pestera Crom pentru a obține un alt ochi, el se limitează la camera lui de Cellach.