filme-online-banner

Calaretul singuratic – Ride Lonesome (1959) Online Subtitrat


Regia: Budd Boetticher
Actori: James Coburn, James Best, Pernell Roberts, Lee Van Cleef, Randolph Scott
Anul: 1959
Gen: Western, Drama
Durata: 73 minute
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Calaretul singuratic – Ride Lonesome (1959)

Un vânător de recompense îi însoțește pe un ucigaș pentru a fi judecat pentru crimă, dar îi permite fratelui vrăjit al bărbatului să se prindă cu ei pentru a avea o bătaie de cap peste o crimă șocantă anterioară.

“Ride Lonesome” merită pe deplin statutul său de cult-film. Aici, chimia dintre regizorul Budd Boetticher și Randolph Scott atinge cel mai înalt nivel. Bineînțeles, ca și în cazul oricărui alt film de cult, ar fi de dorit să vedeți “Ride singuratic” de mai multe ori pentru ao aprecia pe deplin.

Povestea este foarte simplă și oarecum amintește de alții de către distinsul scriitor occidental Burt Kennedy, dar este densă, cu teme distincte și nuanțe psihologice. Dialogul este perfect: extrem de uscat, ascuțit și laconic, dar înzestrat cu un simț remarcabil de umor. Simțim că băieții de pe ecran sunt mai degrabă pentru acțiune decât pentru chat-uri.

Boetticher îmbină publicul cu libertatea deschisă a naturii sălbatice, în conformitate cu stilul său de marcă de a transforma peisajul într-un alt caracter al filmelor sale. Fotografia și folosirea culorii sunt minunate. Scenele de acțiune sunt destul de reale, suficient de realiste și foarte precise în mișcările actorilor.