filme-online-banner

Dear Frankie (2004) film online subtitrat

Regia: Shona Auerbach
Actori: Emily Mortimer, Jack McElhone, Gerard Butler
Anul: 2004
Gen: Drama, Romantic
Durata: 105 minute
IMDB: 7.8/10 din 14091 voturi

Există o lovitură spre sfârșitul “Dear Frankie”, atunci când un bărbat și o femeie stau pe fiecare parte a o ușă și uita unul la altul, doar pur și simplu uita-te la fiecare alte. În acest timp se spune nimic, și totuși tot ce au nevoie să spun este comunicată: îndoielile lor, atenționări, speranțe. Femeia este numit Lizzie (Emily Mortimer) și omul, cunoscut în filmul doar ca “străin” este interpretat de Gerard Butler. Iată cum se întâlnesc.

Lizzie a fugit de la soțul ei abuziv, și se ridica fiul surd, Dear Frankie (Jack McElhone), cu ajutorul mamei sale (Mary Riggans). În loc de a spune Frankie adevărul despre tatăl său, Lizzie creează ficțiunea că el este departe la mare – un membru al echipajului de pe un cargobot numit Accra. Frankie scrie tatălui său, iar mama sa interceptează scrisorile și le răspunde ea. Scrisorile Frankie sunt importante pentru ei “, pentru că este singurul mod aud vocea.”

Înșelăciune funcționează până într-o zi, o navă numit Accra fapt docuri din Glasgow. Frankie presupune tatăl său este la bord, dar un coleg de școală pariază tatăl său nu-i pasa suficient pentru a veni și-l vezi. La urma urmei, Frankie este 9 și tatăl său nu a vizitat o dată.

Lizzie decide să găsească un om care va pretinde, pentru o zi, pentru a fi tatăl lui Frankie. Prietena ei Marie (Sharon Small), care conduce magazinul de pește și chips-uri la parter, spune ea poate furniza un om, și introduce Străinul, care plătește Lizzie a pretinde a fi tatăl lui Frankie pentru o zi.

Acest lucru suna, stiu, ca intriga unei tearjerker melodramatic, dar realizatorii de lucru aproape de os, găsirea adevărului emoțional în viața dure, singuratice. Tatăl lipsă a fost brutal; Lizzie dezvăluie de străin, “Dear Frankie nu sa născut surd. A fost un cadou de la tatăl lui.” Dar Frankie a fost protejat de această realitate în viața lui și este un băiat soare, inteligent, care îi ajută pe oameni a face cu surditate său acționând într-un mod ușor amuzant. Atunci când copilul la următoarea birou la școală, scrie “Def Boy” pe biroul lui Frankie, Frankie ranjeste și corectează ortografie lui.