filme-online-banner

Experimentul – Das Experiment (2001) film online subtitrat

Regia: Oliver Hirschbiegel
Actori: Justus von Dohnányi, Christian Berkel, Moritz Bleibtreu, Oliver Stokowski, Timo Dierkes
Anul: 2001
Gen: Drama, Thriller
Durata: 114 minute
IMDB: 7.8/10 din 47732 voturi

Experimentul este primul lungmetraj pentru regizor, Oliver Hirschbiegel, și el furtunilor din poarta cu acest thriller nituire. Experimentul se bazează pe romanul de Mario Giordano Black Box și este inspirat din celebrul Experimentul Stanford Prison.

In acest experiment 20 de oameni sunt recrutati pentru un Experimentul psihologic sponsorizat Universitatea printr-un anunț de ziar. Toate 20 sunt doar voluntari care lucrează pentru $ 1,700 menționat în anunț. Opt dintre voluntari sunt făcute în “gărzi”, iar ceilalți sunt în “prizonieri”. Ele sunt date uniforme respective și rochii de noapte și sarcina lor, pur și simplu, este de a menține pacea și ordinea în mediul penitenciar machete în timp ce în urma unui set de bază de orientări.

Personajul principal al dramei, Fahd, un șofer de taxi, este unul dintre prizonieri și arată ca un necaz-maker. Cu o noapte înainte de voluntariat, Fahd implicat într-un accident de mașină cu o femeie pe nume Dora. Cele două suflete singuratice petrece noaptea împreună și trece prin emoțiile lor, respectiv.

Rezultatul Experimentul, în ciuda a normelor și reglementărilor stricte, este ceea ce interesant și la fel de tulburătoare; Cum doar uniforme poate determina comportamentul uman și natura. Psihologia fiecare parte este explorat. Gardienii deveni cu siguranță răufăcători filmului și puteți ajunge la o înțelegere psihologică pentru: De ce acești oameni obișnuiți degenera în monștri aproape inumane? Umilinta malware la care sunt supuși deținuții este înfricoșător și face pentru o experiență de vizionare absolut drenaj.