filme-online-banner

Gallipoli – Gelibolu (2005) Film Online Subtitrat


Regia: Tolga Örnek
Actori: Sam Neill, Zafer Ergin, Demetri Goritsas
An: 2005
Gen: Documentare, Razboi
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Gallipoli – Gelibolu (2005)

Guy Nightingale a fost un om Sandhurst care se bucura de perspectiva de a merge la război. Ellis Silas a fost un artist care a urât întreaga idee. Amândouă s-au încheiat la Gallipoli, unde viziunile lui Silas au fost confirmate, iar Nightingale a suferit o reajustare radicală.

Am intrat în acest documentar despre campania de la Gallipoli, întrebându-se cum ar putea avea ceva nou de spus unui public australian. Și nu este. Este modul în care se spune că te va scutura, pentru că vine din interiorul burții fiarei – trasată dintr-o colecție de jurnale, scrisori și memorii scrise de cei care erau acolo. Regizorul îl descrie ca o poveste în care singurul dușman este războiul în sine – un sentiment familiar, dar care câștigă o anumită rezonanță din faptul că este un turc.

Eu l-aș numi în mod implicit o polemică – și un testament al puterii reportajului – pentru că povestitorii nu încearcă să ridice un argument sau să învețe pe nimeni o lecție. Ei scriu ceea ce au văzut și au experimentat. O mare parte din ele au o chestiune solitară: în multe cazuri, ele erau mai mult de confort decât de alarma. Cu toate acestea, inutilitatea a ceea ce au suferit răsună în fiecare cuvânt.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: