filme-online-banner

Inteligență artificială – Artificial Intelligence (2001) film online subtitrat

Gen: Aventura, Drama, SF
Scenariu: Brian Aldiss , Ian Watson
IMDB Rating: 7,1
Regizor(i): Steven Spielberg
Actori: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O’Connor

Este o perioada in care resursele minerale sunt limitate si tehnologia avanseaza cu o viteza astronomica. O perioada cand viata iti este monitorizata. Alimentele sunt create sintetic, iar persoana care te serveste nu este nicidecum un om; este un robot. Gradinarit, ingrijirea casei, insotitor – exista un robot pentru fiecare nevoie. Cu exceptia dragostei. Sentimentul este ultima si cea mai controversata frontiera in evolutia robotului. Robotii Inteligență artificială sunt priviti ca niste aparate sofisticate; se presupune ca ei nu au sentimente. Dar existenta atator parinti care nu pot avea copii a facut ca ofertele sa abunde.

Iar Cybertronics Manufacturing a gasit solutia. Numele sau este David (HALEY JOEL OSMENT).Un baiat-robot, primul programat sa iubeasca, David este adoptat in scopul testarii de catre un angajat de la Cybertronics (SAM ROBARDS) si sotia sa (FRANCES O’CONNOR), al caror copil grav bolnav a fost criogenizat pana la gasirea unui leac. Cu toate ca treptat devine copilul lor, cu toata dragostea si atasamentul necesar, o serie de circumstante neprevazute ii fac imposibila aceasta viata lui David. Fara acceptul final de catre oameni sau masini, Inteligență artificială, inarmat doar cu ’Teddy’, ursuletul super-jucarie si aparatorul sau, ’David’ porneste intr-o calatorie pentru a afla cui apartine cu adevarat, descoperind o lume in care linia de departajare dintre robot si masinarie este inspaimantator de vasta si totodata profund fragila.

Măreția și eroare de calcul luptă pentru spațiu pe ecran în filmul lui Steven Spielberg “Inteligență artificială”, un film atât de minunat și înnebunitor. Aici este unul dintre filmele cele mai ambițioase din ultimii ani, umplute cu obiective turistice minunate si idei provocatoare, dar miscalculates în cerându-ne să investim emoțiile într-un personaj care este, la urma urmei, o mașină.