filme-online-banner

Kon-Tiki (2012) Film Online Subtitrat


Regia: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Actori: Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård
An: 2012
Gen: Aventura, Istorice
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Kon-Tiki (2012)

Exploratorul norvegian Thor Heyerdahl a traversat Oceanul Pacific cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene. După obținerea fondurilor din împrumuturi și donații a fost pregătită expediția. Epopeea avea să dureze 101 zile de-a lungul a peste 8000 de kilometri și întreaga lume a așteptat să vadă cum se va termina călătoria.

Expediția a fost numită Kon-Tiki după numele vechi al lui Virococha, zeul soarelui la incași. Heyerdahl a filmat toate momentele expediției, filmul fiind premiat ca documentar în 1951, de asemenea a scris și o carte care s-a tradus în peste 70 de limbi și a fost vândută în mai mult de 50 de milioane de exemplare.

Ceea ce frapeaza si mai mult este faptul ca filmul este inspirat din faptele reale ale aventurierului Thor Heyerdahl. Acesta a avut o idee extrem de originala; un vis de fapt; pe care dupa un lung periplu a reusit sa si-l indeplineasca. Acest film pare sa ii urmeze indeaproape calatoria; recuzita fiind excelenta; iar prestatiile actorilor foarte bune.
Bineinteles; se remarca Pal Sverre Hagen; un actor scandinav deja consacrat; care mie mi-a placut foarte mult in acest film.

Kon-Tiki face parte din seria acelor filme motivatoare; la fel ca si Thor Heyerdahl; care te inspira sa mergi dupa visul tau; oricat de imposibil ar parea de realizat. Cu toate ca expeditia de peste 8000 de kilometri i-a reusit; pentru Thor aceasta a avut si un pret; anume pierderea familiei de langa el. Insa cum spunea si sotia sa; TH era omul facut sa vaneze soarele la rasarit si apus; prin urmare un explorator pur-sange; ce nu putea sta intr-un singur loc.