homepage-ptt

Mandela Long Walk to Freedom (2013) Online Subtitrat


Titlu Romania: Mandela Lungul drum spre libertate
Regia: Justin Chadwick
Actori: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto
An: 2013
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 7.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Mandela Long Walk to Freedom (2013)

Mandela Long Walk to Freedom urmărește zilele în care Mandela era un activist radical, condus de o arzătoare dorință de libertate pentru poporul său. Numit Inamicul public nr. 1, vânat de poliție și temut de guvern, Nelson a ajuns să fie un simbol al eliberării și al revoluției.

Nelson Mandela se numara printre putinii conducatori despre care am auzit cu totii, ba mai mult, vorbindu-se exclusiv de bine – mostenirea lasata de el e sarbatorita in toata lumea, iata un super-erou in carne si oase, arhi-citat pe tot mapamondul, detinator al premiului Nobel pentru Pace, inca in viata la momentul filmarii acestui film omagial. Probabil aici trebuie cautate cauzele principalei hibe a biopic-ului – daca nu exista niciun carlig in care spectatorul sa-si atarne curiozitatea, asta se explica prin imposibilitatea morala (de-nteles, de altfel) de a pata reputatia imaculata a unui idol, cu atat mai putin cat timp e inca printre noi.

Pana la moartea lui; survenita anul trecut; pe 5 decembrie; Mandela a reusit sa insufle speranta egalitatii in Africa de Sud; fiind responsabil pentru succesul miscarii de abolire a apartheidului. MLWF urmareste liniar povestea inaltarii lui Nelson; de la tanar rebel si inflacarat; pana la accederea in rol de “Tata” al compatriotilor sai: de la momentul parasirii casei parintesti din clanul Madiba; pana la castigarea presedintiei; la 76 de ani – cand; in fruntea partidului ANC (Congresul National African); devenea primul conducator ales democratic de sud-africani si punea bazele unui sistem politic multi-rasial; epurat de legile care sustinusera segregatia pana atunci.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: