filme-online-banner

O logodnă foarte lungă – Un long dimanche de fiançailles (2004) film online subtitrat

Gen: Drama, Mister, Romantic
Scenariu: Sébastien Japrisot, Jean-Pierre Jeunet
IMDB Rating: 7,7
Regizor(i): Jean-Pierre Jeunet
Actori: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Jodie Foster

In O logodnă foarte lungă, cinci soldați francezi sunt condamnați de auto-mutilare, în scopul de a scăpa de serviciul militar în timpul Primului Război Mondial Acestea sunt condamnați să se confrunte cu aproape moarte sigură în țara nimănui între liniile șanț franceză și germană. Se pare că toate acestea au fost uciși într-o luptă ulterior, dar Mathilde, logodnica unuia dintre soldați, refuză să renunțe la speranță și începe să descopere indicii cu privire la ceea ce a avut loc de fapt pe câmpul de luptă. Ea este tot condus de reamintire constantă a ceea ce logodnicul ei a sculptat într-una dintre clopotele bisericii aproape de casa lor în timp ce, MMM pentru Manech Aime Mathilde (Manech Loves Mathilde, un joc de cuvinte pe cuvântul Aime francez, care se pronunță ca litera “M”. În versiunea în limba engleză, acest lucru este schimbat la “căsătoria lui Manech Mathilde”).

Pe drum in filmul O logodnă foarte lungă, ea descoperă sistemul brutal corupt utilizat de guvernul francez pentru a face față cu cei care au încercat să scape de față. Ea descoperă, de asemenea, poveștile ceilalți bărbați au fost condamnați la care țara nimănui ca o pedeapsă. Ea, cu ajutorul unui detectiv particular, încearcă să afle ce sa întâmplat cu logodnicul ei. Povestea este spusă atât din punct de vedere al logodnica din Paris și franceză rural-cea mai mare parte Bretania-din anii 1920, și prin flashback-uri pe câmpul de luptă.

În cele din urmă Mathilde afla logodnicul ei este în viață, dar el suferă de amnezie. El nu reușește să identifice chiar mama sa adoptiva. Văzând Mathilde, Manech pare a fi uitat de ei. Cu toate acestea, el încă își exprimă îngrijorarea pentru ea, când a observa ei polio lovit picioarele, punandu-i “nu-l doare când mergi?” așa cum a făcut atunci când au întâlnit prima dată. În acest sens, Mathilde sta pe scaun de grădină uitam tăcere Manech cu lacrimi în ochi și zâmbet pe buzele ei.