filme-online-banner

Operation Amsterdam (1959) film online subtitrat

Regia: Michael McCarthy
Actori: Melvyn Hayes, George Pravda, Peter Finch, Eva Bartok, Tony Britton
Anul: 1959
Gen: Drama, Istoric, Razboi
Durata: 104 minute
IMDB: 6.4

În luna mai 1940 ca invazia germană a Țărilor de Jos este în curs, guvernul britanic decide să trimită o echipă în Țările de Jos de la bord HMS Walpole pentru a asigura stocurile de diamante industriale înainte invadatorii pot ajunge la ele. În consecință, doi experți diamant olandezi, Jan Smit (Peter Finch) și Walter Keyser (Alexander Knox), cu un ofițer britanic al Armatei de Informații, maior Dillon (Tony Britton), sunt a scăzut cu nave în largul coastelor olandeze in “Operation Amsterdam. Dodging bombe germane și poliția olandeză suspecte și soldați, au recruta o mașină condusă de Anna (Eva Bartok), pe care le-au salvat de la doar încercarea de a comite suicid. Cei patru dintre ele conduce la Amsterdam.

Ei se întâlnesc Tatăl Jan, la casa lui de afaceri cu diamante și este de acord să încerce să convingă alți dealeri pentru a aduce diamantele mai târziu în acea zi pentru transportul în Marea Britanie. Dar, ca multe dintre pietrele sunt stocate într-un seif bancar de timp blocat, care nu se va deschide pentru 24 de ore, au recruteze un grup de experți de sabotaj pentru a rupe în Operation Amsterdam.

Cu poliția olandeză in Operation Amsterdam, inclusiv ziariștii suspectate a cincea, pe urmele lor, grupul de control pentru a rupe în bolta și recupera diamantele. Cele trei oaspeților să scape în timp ce ajutoarele olandeze armate țineți apăsată poliție și soldați. Ei conduce înapoi până la coasta, abia dodging bombardiere germane. În timp ce se angajeze pe o remorcher rechiziționat să le ia înapoi la navă de așteptare, Anna alege să rămână în Țările de Jos și de a lucra cu mișcarea de rezistență în formare.