filme-online-banner

Osama (2003) film online subtitrat

Regia: Siddiq Barmak
Actori: Marina Golbahari, Arif Herati, Zubaida Sahar, Mohamad Nader Khadjeh, Mohamad Haref Harati
Anul: 2003
Gen: Drama
Durata: 83 minute
IMDB: 7.4

Filmele sunt un pic mai mult de un secol vechi. Imaginați-vă dacă am putea vedea filme din secolele anterioare – înregistrări de sclavie, marele incendiu din Londra, ciuma neagră. “Osama” este ca un film de la unele vârstă mult timp în urmă. Deși aceasta are loc în Afganistan, ea documentele practici atât de crud încât este greu de crezut astfel de idei au monedă în lumea modernă. Ce arata ca, sub mâna de fier a talibanilor, scuza de “respect” pentru femei a fost folosit pentru a le condamna la o viață de tortură fizică și psihică inuman. Nici o societate care iubește și respectă femeile le-ar putea trata în acest fel.

Eroina filmului, Osama (Marina Golbahari) este o pre-adolescent într-o gospodărie fără un bărbat. În conformitate cu normele de talibani, femeile nu trebuie să iasă din casă fără o escortă de sex masculin, sau de a lua de locuri de muncă, așa Osama, mama si bunica ei sunt condamnați la tremura în interiorul și mor de foame, cu excepția cazului în prietenii sau rudele aduc mâncare. Ei nu. În cele din urmă bunica sugerează că Osama tăiat părul și aventurați să găsească de lucru, pretinde a fi un băiat.

Această poveste este spusă pe un context mai larg de sadism instituționale împotriva femeilor. O scena de deschidere prezinta femei in burkhas albastre care deține o demonstrație – care doresc dreptul de a lua de locuri de muncă – și de a fi atacat de soldați care încep cu tunuri de apă și în cele din urmă începe tragere la ei. Evident, Osama riscă viața să se aventureze afară, în această lume, și în curând ea este în necaz: Ea este smuls de la slujba ei și trimis la o școală de îndoctrineze tineri în căile talibanilor.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: