filme-online-banner

Pământ îngheţat – Frozen Land (2005) film online subtitrat

Titlu original: Paha maa
Regia: Aku Louhimies
Actori: Jasper Pääkkönen, Mikko Leppilampi, Pamela Tola
Anul: 2005
Gen: Drama
Durata: 130 minute
IMDB: 7.5/10 din 4787 voturi

O rejig pierde din aceeași Lev Tolstoi nuvela care a inspirat 1983 Robert Bresson lui “L’argent,” Helsinki-set criss-Crosser “Pământ îngheţat” confirmă Helmer Aku Louhimies ca un talent nordic promițător după eforturile sale anterioare, “Lovers & abandon” și debut “agitat.” Deși profund saturate cu Scandie mizerabilism, pic este cu picățele de pete calde de umor care ajuta susține timpul de funcționare pe lung, ca o bancnotă fals aduce ghinion la diferite caractere. Laureat major la Gothenburg, “înghețat” va dezghet probabil inimile programatori mai Fest “, dar rămâne sa poate fi prea de gheață pentru întunericul-potrivnic.

Bookended de o înmormântare pentru un personaj a cărui identitate este dezvăluită doar la sfârșitul, pic este împărțit în capitole cu titluri cum ar fi “Șomajul,” “The Axe” și “Snowpile.” În primul rând SEG are Aki Kaurismaki regulat Pertti Sveholm ca laid- învățător off (de asemenea, numit Pertti) coborârea în alcoolism care conduce fiul leneș Niko (Jasper Pääkkönen) afară din casă in Pământ îngheţat.

Folosind un calculator deținut de prietenul său hacker, Tuomas (Mikko Leppilampi), in filmul “Pământ îngheţat” Niko imprimă o E500 ($ 640) într bancnotelor și trece-l la un magazin de mobila de pasiv, în cazul în care se termină cu dimwit chefal cu părul Isto (regulat thesp Louhimies Mikko Kouki). Ca și în “L’argent” Isto sfârșește obtinerea arestat atunci când încearcă să folosească nota. Dar, în capitolele următoare, “înghețat” diferă de ambele sursa Tolstoi și vărul său Bressonian să se aventureze în mai ciudat, pe teritoriul mai nihilist.

Cădere în curând MacGuffin bancnote, script semi-improvizat funcționează rotile de un șir nebun de coincidențe. Întrețesut sunt soarta Niko, Isto și Tuomas, împreună cu trist-sac recupera alcoolic Teuvo (Sulevi Peltola, un alt picior soldat Kaurismaki, în formă magnific aici); o femeie polițist deprimat numit Hannele (Matleena Kuusniemi); și soțul ei Antti (Petteri Summanen).