filme-online-banner

Pe urmele unui idol – Hustle & Flow (2005) film online subtitrat

Regia: Craig Brewer
Actori: Terrence Howard, Ludacris, Anthony Anderson
Anul: 2005
Gen: Crima, Drama, Muzical
Durata: 116 minute
IMDB: 7.4/10 din 24660 voturi

Uneori n-ai vedea cu adevărat un actor până rolurile potrivite-l aducă în centrul atenției. Terrence Howard a făcut 22 de filme și o mulțime de TV (mai ales seria “Sparks”), dar acum, în “Crash” si “Pe urmele unui idol”, el creează astfel de personaje vazut-clar în astfel de lumi care gama sa și adâncimea diferite devine inconfundabil.

În “Crash”, el a fost de succes la Hollywood directorul televiziunii, umilit atunci când soția sa este asaltat de un polițist. În “Pe urmele unui idol”, el joacă un proxenet Memphis și traficant de droguri care tânjește să facă ceva de sine – pentru a deveni un artist rap. Căutarea lui pentru succes este văzut atât de clar și cu o astfel de simpatie de scriitorul-regizor Craig Brewer că filmul transcende genul criminalității și devine dramă puternic.

Primul realizare a filmului “Pe urmele unui idol” este de a ne cufunda în lumea de zi cu zi a Djay, personajul lui Howard. El nu este un “proxenet” și un “traficant de droguri”, în care respectivele ocupații au fost simplificate și dramatizată în cultura pop. El este un om tânăr concentrat, inteligent, care într-o altă lume, cu alte oportunități ar putea avea, cine știe, plecat la colegiu și a alerga pentru Congres. El poate improviza pe larg pe teme filozofice, așa cum dovedește într-o scenă de deschidere despre – ei bine, despre nu mai puțin de natura omului.

El are un prieten din copilarie pe nume Skinny Negru (Ludacris), care a devenit un star rap milionar. Cât de aproape de un prieten din copilarie este o întrebare bună; pe cât pot să spun, au mers la diferite școli împreună. Skinny Negru revine la vechiul cartier fiecare a patra din iulie, pentru o reuniune sentimental la club, unde a primit inceput cariera. Proprietarul clubului (Isaac Hayes) este un prieten al lui Djay. Teoria este, Djay va da banda lui demo la Skinny Negre, care va trage sfori și să facă Djay o stea.