filme-online-banner

Pelle erobreren (1987) film online subtitrat

Regia: Bille August
Actori: Max von Sydow, Björn Granath, Nis Bank-Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Pelle Hvenegaard
Anul: 1987
Gen: Drama
Durata: 157 minute
IMDB: 7.7/10 din 5372 voturi

Pelle erobreren este un film dificil pentru a viziona și, în anumite privințe, un film dificil de a revizui în mod obiectiv. Poate că ar trebui să evidențieze povestea în primul rând, apoi a discuta despre provocările după aceea. Este sfârșitul secolului al 19-lea, și Pelle (Pelle Hvengaard) și tatăl său, Lasse Karlsson (Max von Sydow), fugi asprimea vieții în patria lor de Suedia, într-o barcă huddling supraaglomerată legat de viața ușoară sunt convinși că veți găsi pe insula daneză de Bornholm. Ei stau pe dig la destinație, în speranța pentru un angajator pentru a le selecta de muncă care va începe noua lor viață. Dar Lasse este prea vechi, și Pelle este prea tânăr, și ele sunt ultima picioare, singur, rece și disperat, până la un maistru fermă aspru le colectează și le duce la ferma de stăpânul său, Kongstrup (Axel Strøbye). Departe de a fi la începutul vesel de o nouă viață, ei se află în condiții mizere, de lucru cu slabanog vacile esti probabil pentru a vedea pe ecran, cu salarii minime, alimente săraci și puține șanse de a scăpa de soarta lor. Povestea este o examinare a vieții lor pe fermă și cele ale lor co-lucrătorilor și colegi internaților.

Acest film Pelle erobreren este taxat ca un epic, și, într-un fel curajos, reținut de drum, pe care o merită această nomenclatură. Fotografia este rafinat, cu unele scene care arata ca o pictura lui Rubens, cu câmpuri vaste presărate cu țărani aplecat la munca lor. Care acționează, de asemenea, este subtil, până la punctul de a fi aproape stilizate. Dar uitam acest film a fost ceva am gasit a fi o experiență dureroasă literalmente. Temele sale au mult de a face cu pierderi, dezamagire, degradarea, disperare și dezamăgire. Unul câte unul, visele, fanteziile și credințe care au suferit Lasse și Pelle pe descurca lor călătorie, și, așa cum tatăl își pierde statutul său eroic în ochii fiului său, Pelle erobreren pornește pe calea agonie la maturitate prematură. Ca el martori brutalitatea lumii adulților, el trebuie să se întărească la realitatea vieții sale. El trebuie să folosească puțin școlarizarea a castiga pentru a profita din plin de viața lui, (SPOILER ALERT: culminant cu mouse-ul pentru a citi) și, în cele din urmă, el își dă seama că trebuie să părăsească pe tatăl său, în scopul de a supraviețui, la toate.

Pictural, tematic și stilistic, acest film este sumbru, rece și puternic. Există momente de valoare șoc vizual, dar mai tulburătoare este încă resignedness la soarta lor, care personajele arată frecvent. De exemplu, într-o scenă, doi copii se arunca cu capul în apă rece congelare, și oamenii în picioare în jurul valorii de înregistrare în nici o surpriza, soc sau îngrijorare. Ei contează-a-factly asista la pescuit le în cele din urmă, dar fără nici un fel de implicare emoțională. Peisajul este impresionant, dar rece, cum este obiectul, iar filmul Pelle erobreren este, atâta timp cât de gheață câmpurile sunt largi. Aceasta este prim plângerea mea cu acest film Pelle erobreren. În timp ce îmi place povești care se timpul lor pentru a dezvolta personajele lor, la peste 2 ore 24 de minute, acest film nu a fost doar misca incet, dar nu a avut întotdeauna un sentiment de coeziune. Caracterele nu au fost la fel de bine dezvoltat ca ar fi de așteptat într-un film de această lungime, și în mod frecvent intriga simțit un pic tocat și deconectat.