filme-online-banner

Prizonierii Timpului – Timeline (2003) film online subtitrat

Regia: Richard Donner
Actori: Paul Walker, Gerard Butler, Billy Connolly, Frances O’Connor
Anul: 2003
Gen: Actiune, Aventura, SF
Durata: 116 minute
IMDB: 5.6

“Prizonierii Timpului” este inspirat de o poveste Michael Crichton, care nu este atât de mult despre călătorie între trecut și prezent ca despre călătorie între două genuri de film.

După deschiderea pe o săpături arheologice (evocă amintiri din “Indiana Jones”, “Exorcistul” și “The Omen”), este un thriller corporative traversat cu o swashbuckler medieval. Corporation a descoperit o modalitate de a fascicul obiecte dintr-un loc în altul și are planuri mari: Vrea să pună Federal Express din afaceri. Din păcate, masina sa teleportarea intersectează cu o gaură de vierme și neatenție trimite un grup de oameni de stiinta din nou în secolul al 14-lea Franța.

Până în prezent, nu am o problemă. Voi accepta orice premisă care ma ajunge intr-un film “Prizonierii Timpului” bun. Dar de ce scenariștii Jeff Maguire și George Nolfi gândi la nimic mai interesant pentru eroii lor să facă decât se cufunda într-o swashbuckler medieval? De ce de călătorie de 600 de ani în trecut doar astfel încât să puteți juca “Eu capturarea castel?” Filmul urmeaza formula modernă, în care povestea este secundar la acțiune, iar intriga este, în esență, un cadru pentru scene de acțiune. Am undertand acest lucru nu este cazul cu romanul Crichton, necitite de mine.

Filmul “Prizonierii Timpului” a fost regizat de Richard Donner, care mi-a dat niște splendide ori la film. Lui “Superman” (1978) rămâne una dintre cele mai mari epopei super-erou; lui “armă mortală” (1987) a făcut lista mea top 10 si “Lethal Weapon 2” (1989) a fost aproape la fel de bun, și a făcut o versiune inima usoara de “Maverick” (1994), cu Mel Gibson, care a adus bucurie la genul de Vest . Dar aici cred ca el a luat off pe picior greșit, cu o poveste a cărei piese nu se potrivesc.