filme-online-banner

Santinela damnaţilor – The Sentinel (1977) film online subtitrat

Regia: Michael Winner
Actori: Cristina Raines, Ava Gardner, Chris Sarandon, Eli Wallach, Hank Garrett
Anul: 1977
Gen: Groaza
Durata: 92 minute
IMDB: 6.3

Una dintre cele mai vechi teme posesia tuturor este casa sau cladirea posedat de rău, de la rândul său, de șurubul de Henry James (1898) The Haunting of Hill House de Shirley Jackson (1959) The Shining de Stephen King (1977) . De fapt, “Santinela damnaţilor” a devenit atât de universal a fost subiectul primei The Simpsons segment de prima lor Treehouse episodului Horror, intitulat Bad Dream House. Vechiul New York gresie văzut în The Sentinel (1977) este unul dintre aceste locuri rele: parter – masturbeaza balerine lesbiene; Etajul – Burgess Meredith cu un canar și o sclipire în ochi sinistru; Al doilea etaj – tatăl mort eroina de a face sex cu prostituate supraponderali; Top etaj – un vechi preot orb; și foarte nedumerit, dar modă plin de farmec numit Alison (Cristine Raines), care tocmai sa mutat în curând și începe suferă de migrene.

Ea devine și mai uimit atunci când agentul imobiliar îi spune că nimeni altcineva nu locuieste in casa, pentru că tocmai a avut cina cu un grup de locuitori, care, aflăm mai târziu, sunt toate criminali decedați. Ea vine ca o surpriză să descopere că casa este de fapt o poarta de acces la iad – o idee face mai bine în Lucio Fulci lui de dincolo (1981) -, dar script-înțelept se pare a fi aurire crin de a avea o învețe că prietenul ei este, de asemenea, un criminal.

Toate se termină cu bine in “Santinela damnaţilor”: Alison alungă hoardele de Iad și devine o călugăriță, nou Sentinel casei. Într-o bucată special josnic de turnare, hoardele sunt jucate de oameni oribil deformate și nebuni circ. În ceea ce privește moralitatea, folosind nebuni reale în filme, elevii de astfel de întrebări etice care nu a putut mai rău decât să studieze Tod Browning lui Freaks (1932) în ceea ce privește Sentinel și Brian DePalma lui surori (1972). Sentinel, în care ciudații sunt utilizate pentru a simboliza o lume a răului monstruos, este exploatarea pur sadic de cea mai joasă speță. Surori, cu toate acestea, este probabil acceptabilă. Din nou, ciudații stau pentru “anormal”, dar de data aceasta într-un context în care eroina filmului “normal” este adus față în față cu propria ei anomalie in filmul Santinela damnaţilor.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: