filme-online-banner

September Dawn (2007) film online subtitrat

Regia: Christopher Cain
Scenariu: Christopher Cain, Carole Whang Schutter
Actori: Jon Voight, Trent Ford, Tamara Hope
Anul: 2007
Gen: Drama, Istoric, Western
IMDB: 5.7

Pe 11 sept 1857, la Mountain Meadows Masacrul, un grup de mormoni fanatici atacat și sacrificate un vagon de tren de aproximativ 120 de coloniști care trec prin Utah pe drumul lor spre California. Putem cu toții de acord că data nu are nici o semnificație? Nu, nu putem, pentru că “September Dawn” se străduiește să arate că pe un alt 11 septembrie, un alt masacru a avut loc, din nou, a dat naștere de religie.

Dar stai. În cazul în care am ajuns cuvântul “fanatic”? În opinia mea, atunci când cineva crede religia lor le dă dreptul de a ucide alți oameni, ei sunt fanatici. Nu există suficiente motive laice pentru război? Dar nu există nici o lipsă de astfel de religii, sau astfel de oameni. Nevinovat creștinii, deschis cu fața în tren vagon au fost capabili să ia în considerare soluționarea California, la urma urmei, deoarece unele dintre coreligionari participat la sau beneficiat de înrobirea africani și genocidul amerindieni.

Au existat fanatici printre cei care au fugit procesele vrăjitoarelor din Salem sau Inchiziției sau cruciadele? Sau Holocaustul? Nu duce lipsă de ele in September Dawn. Religia organizata a fost folosită pentru a justifica cea mai mare parte la uciderea a organizat în istoria noastră umană. Este un fapt inevitabil, mai ales dacă luați în considerare naziștii și comuniștii ar fi culte condus de zei seculare. Când Dumnezeul tău te inspiră să omori pe cineva care se închină lui Dumnezeu într-un mod diferit sau sub un alt nume, te latra la zeul greșit.

Marea majoritate a membrilor tuturor religiilor, cred că și-ar argumenta, in September Dawn, nu vreau sa-l omoare pe nimeni. Ei doresc să iubească și de îngrijire pentru familiile lor, găsi de lucru decent, care susține viața și confort, trăiască în pace și obține, împreună cu vecinii lor. Este o dungă deviant în unii oameni, bănuiesc, că le conduce spre violență auto-neprihănit, și folosește religia ca un alibi convenabil.