filme-online-banner

Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time (1988) film online subtitrat

Regia: Don Bluth
Actori: Helen Shaver, Pat Hingle, Bill Erwin, Candace Hutson, Will Ryan
Anul: 1988
Gen: Aventura, Animatie, Familie
Durata: 69 minute
IMDB: 7.3

Copiilor le place dinozauri. Cred că. Pentru același motiv au simțit întotdeauna o identificare emotionala cu creaturi, cum ar fi de film monstru Godzilla și Frankenstein. Copii și monștri au o mulțime în comun: Ele sunt stângace și sunt întotdeauna bate lucrurile peste. se simt ca în cazul în care nu se pot controla. acestea nu se potrivi cu ușurință în lumea adulților și acestea sunt de obicei înțeles greșit Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time.

În “țara înainte de timp” realizatorii o eroare strategică. Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time Cred că. prin dinozauri lor în copii. Aceasta distruge distincția între cele două specii. Dinozaurii din acest film sunt la fel de uman ca pisoiul în “Oliver & Company.” mouse-ul în “Un Tail american.” și toți câinii animate și iepuri și ciocănitoarele din timpuri imemoriale. Unul dintre motivele pentru copii, cum ar fi dinozauri este că acestea nu sunt umane. Acestea sunt delicios de străin.

Nu știu ce fel de film Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time ar fi putut fi realizate din dinozauri cu adevărat reptiliene. dar pun pariu că ar fi fost interesant.

Fotografii Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time de deschidere a “țara înainte timp”. înainte de a începe dinozaurii să vorbească limba engleză. au o fascinație stranie. Vedem un trib de brontosauruses roaming terenului uscat. cauta frunze verzi. care ei o numesc “stele de copaci.” Nu sunt de găsit. pentru că climatul sa schimbat. și așa mai departe aceste vegetarieni pașnice cap vest. care caută o vale verde ireal în cazul în care speră să găsească hrană. Acestea sunt urmărit de dușmanii lor. ascuțite dinți. -consumul de carne Tyrannosaurus rex. Povestea este spusă prin ochii Littlefoot. un Brontosaurus copil care abia scapă fi mâncat în primele minute ale filmului.

Saga Littlefoot este o aventură reciclat direct din alte filme de acest gen. și într-adevăr nu am fost surprins să descopere că autorii poveste a scris, de asemenea, “O Coada american.” Ambele filme implică o creatură copil care este separat de parintii sai. In acest film. Părinții Littlefoot a muri într-un cutremur si orfan trebuie să se supună un drum lung și periculoasă înainte de a găsi fericirea la sfârșitul anului. Cele periculoase Secțiunile de mijloc de ambele filme sunt destul de dur.

Forțe naturale și prădători încearcă să distrugă mic erou. care se alătură cu copiii din alte specii de dinozaur patru pentru a face calatorie lunga sa. Ambele filme ar fi putut fi scrisă de Jack London.

Ca un fundal la seria de pericole. aspectul vizual al “țara înainte Time” este apocaliptic. Toate, dar in ultimele scene au loc într-o Heath sablat de cer roșu. teren uscat. copaci uscat. deșeuri și tufărișuri spini stearpă. Dar animație tratează acest pustiu ușor. cu detalii mici, cum ar fi picăturile de apă spumante, care cad de la o frunză. sau modul în care mișcările copilărești stângace de a micile creaturi sunt create cu dragoste.

“Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time” are unele scene fermecătoare a contrabalansa determinismul său sumbru. Director Don Bluth se depaseste un balet spiritual în care mai multe creaturi preistorice pasăre lupta pe o comoara de cireșe; animația aici este genial. Există, de asemenea o secvență în care Littlefoot și mai multe dintre amicii lui rămâneți blocat într-o groapă de gudron. și un moment în care o pterodactil stângace învață să zboare. Bluth lucrează în timp onorat tradiția Disney. în care mișcările corpului sunt deosebit de convingătoare. și fundaluri nu sunt pur și simplu panorame statice.

Cred că un fel de-a placut filmul Tarâmul uitat de timp – The Land Before Time. deși Mă întreb de ce nu a putut fi petrecut mai mult timp pe istorie naturală și sentimentul de descoperire. și mai puțin timp pe tragedie. Și, probabil, copiii din public nu se va pare ciudat să învețe că dinozaurii au trăit în vale verde pentru multe generații – chiar dacă Littlefoot este descris anterior ca fiind ultimul din specia lui.