filme-online-banner

The Dresser (2015) film online subtitrat

Regia: Richard Eyre
Scenariu: Ronald Harwood
Actori: Ian McKellen, Anthony Hopkins, Emily Watson
Anul: 2015
Gen: Drama
IMDB: 7.5

O mare parte a omenirii este împărțit în două categorii, facilitatori și activat. Ambele grupuri accepta aceeași mitologia, în care sunt facilitatori martiri auto-sacrifica și a permis sunt egomaniacs. Dar rolurile sunt uneori inversate; stelele sunt zguduite de nesiguranta care sunt subtil încurajate de facilitatori care, în inima lor de inimă, se vedea ca stelele reale. Este natura umană. Ai auzit vreodată pe cel despre tipul care a jucat în groparul “Hamlet”? El a fost întrebat ce piesa a fost de aproximativ, și el a răspuns: “Este vorba despre această gropar.”

“The Dresser” este despre un tip de genul asta, pe nume Norman. El a dedicat cei mai buni ani din viața lui la serviciul de un actor egomaniacal, care este numit Sir, chiar dacă există anumite îndoieli că a fost vreodată cavaler. Sir este un manager actor care conduce propria călătorie trupa de teatru, turneu provinciile pentru a oferi un sezon de Shakespeare. Într-o noapte el joacă Regele Lear. În noaptea următoare, Othello. Următorul, Richard al III-lea. Cele mai multe nopți el trebuie să solicite dresser lui ce rol joacă el.

Comode în teatrul britanic face o mult mai mult decât se imbrace angajatorii lor. În “dulap” Norman este, de asemenea, confidentul lui Sir, moralul rapel, maseur, alter ego, și medic, de îngrijire medicală la el prin mahmureala cu cantități medicamente de brandy. Norman a făcut acest job de ani de zile, iar Sir se află în centrul vieții sale. Domnule, cu toate acestea, ia Norman foarte mult de la sine, și este această diferență între ele, care oferă tensiunea emoțională.

“The Dresser” este un film culise, bazat pe un joc de culise, dar filmul părăsește teatrul pentru câteva completări minunate la jocul, ca atunci când Sir comenzi un tren pentru a opri, și trenul nu. Cea mai mare parte, însă, acțiunea este într-un pic de teatru de provincie, în cazul în care juca in aceasta seara este Regele Lear, și Sir arată ca și cum ar fi petrecut ultima săptămână repeta scena furtuna. Este de datoria lui Norman să-l pui la punct. Sir este serios dezorientat. El este atât de mahmur, șubredă, și confuz ca nici nu poate aminti cum incepe jocul – într-adevăr, el începe punerea pe machiaj pentru Othello.

Există și alte probleme pentru Norman să se ocupe, cum ar fi relațiile Sir despre soția sa, adorând scena gospodină, și un tânăr actrita el are în vedere pentru Cordelia (ea este subțire, și ar fi mai ușor de transportat pe scenă). Există, de asemenea un player cu suport furios și o trouper vechi tremurător care este presat în funcțiune ca bufonul.

Caracterele minore sunt toate bine-trase, dar “The Dresser” este, în esență povestea a doi oameni, iar filmul a fost bine exprimate, pentru a profita din plin de ambele; nu e de mirare atât actorilor castigat nominalizari la Oscar. Norman este jucat de Tom Courtenay, care a avut rolul de pe scena de la Londra și New York, și va fi, de asemenea, amintit de toate aceste Angry filme britanice tineri, cum ar fi “Billy Liar” si “Singurătatea a alergătorului de cursă lungă”. El este perfect pentru a juca, din afară de auto-îndoială mândru, resentimente.

Sir este jucat de Albert Finney, care reuseste sa caute mai departe mai în vârstă decât lui patruzeci și șapte de ani, încă de a crea un Bravura fizic care este ideal pentru acest rol. Când a striga “Stop … asta … tren!” nu suntem prea surprins atunci când trenul se oprește.

La suprafata, filmul The Dresser este o colecție minunată de lore de teatru, detaliu, și superstiția (cum ar fi convingerea că este ghinion pentru a spune numele “Macbeth” cu voce tare – mai sigur să se refere întotdeauna la “tragedia scoțian”). Detaliile fizice ale machiaj și costume sunt locuit pe, și există un moment de mare culise când mașina Thunder primitiv este zguduit de a face o furtună.

Sub aceste detalii, deși, o relație umană ajunge la un punct de criză și este rezolvată, într-un fel. Sir Norman și ajuns la capătul drumului lor lung împreună, și, așa cum este modul cu facilitatori și a permis, în cele din urmă Norman înțelege adevărata natură a relației lor, în timp ce d-le, desigur, poate cu greu fi deranjat. Acesta este cel mai bun fel de teatru, fascinant ne pe suprafața de culoare si umor și detalii ezoterice, iar apoi dezvăluind adevărul dedesubt.