filme-online-banner

Ultima legiune – The Last Legion (2007) film online subtitrat

Gen: Actiune, Aventura, Fantezie
Scenariu: Jez Butterworth , Tom Butterworth
IMDB Rating: 5,4
Regizor(i): Doug Lefler
Actori: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai Bachchan

In anul 476 dupa Hristos, in Ultima legiune, anul incoronarii tanarului Romulus Augustus, Imperiul Roman se afla sub amenintarea barbarilor.
In ziua incoronarii, Abrosinus, mentorul si tutorele tanarului Augustus prezice pericol. Chiar in acea noapte, generalul barbar Odoacer, insotit de armata sa, distruge capitala Imperiului, iar Abrosinus si Romulus Augustus sunt capturati si dusi pe insula fortareata Capri.
La aflarea acestor vesti, Aurelius, in Ultima legiune, unul dintre legionarii ramasi in viata dupa macelul barbar, pleaca intr-o misiune de salvare a celor doi. Este insotit de un mic grup de oameni si de un luptator bizantin misterios, care mai taziu se dovedeste a fi frumoasa si tanara Mira. Viteaza armata va reusi sa-l elibereze pe ultimul Cezar din mainile barbarilor, si il vor conduce intr-o calatorie printr-o lume devastata de razboaie, pana la capatul acesteia.
Ambrosinus convinge Romulus să caute refugiu în Marea Britanie, unde Legiunea a IX-(numit Dragon Legiunea) pot rămâne loial, fiind departe de evenimente. Ele sunt urmate de Ulfila și oamenii săi; Gotul râvnește sabia lui Cezar dupa ce a aflat profeția. Ultima legiune: Trecerea Alpilor și Canalul Mânecii, partidul calatoreste la Wall lui Hadrian și inițial a găsi nici o dovadă a legiunii, până o abordare agricultor și dezvăluie el era comandantul acesteia. Cu prăbușirea susținere Roman din Marea Britanie, legiunea a decis să dizolve și să se stabilească în calitate de fermieri. Cele mai multe dintre oameni din legiunea au căsătorit și au avut familii. De asemenea, ei nu au vrut să antagonizeze puternic dictator militar Vortgyn. În timpul șederii lor în micul sat Celtic, Romulus întâlnește și se împrietenește cu o fetiță pe nume Igraine. Aurelius și Mira practica swordfighting și devin aproape unul de altul. Ambrosinus spus Romulus o cicatrice pe piept, similar cu designul pe mâner sabie, care a primit de la Vortgyn după ce a refuzat să-i spună unde sabia lui Cezar a fost.