filme-online-banner

Un tramvai numit dorință – A Streetcar Named Desire (1951) film online subtitrat

Regia: Elia Kazan
Actori: Marlon Brando, Kim Hunter, Karl Malden, Rudy Bond, Wright King
Anul: 1951
Gen: Drama
Durata: 122 minute
IMDB: 8.1/10 din 46186 voturi

Marlon Brando nu a castigat Premiul Academiei in 1951 pentru actorie din “Un tramvai numit dorință”. Oscar sa dus la Humphrey Bogart, pentru “Regina africană”. Dar ai putea face un caz bun care nu au avut performanțe mai multă influență asupra stiluri de film cu acțiune moderne decât munca Brando ca Stanley Kowalski, dur mirositor erou Tennessee Williams “,, perceput sexual. Înainte de acest rol, a fost, de obicei, o anumită reținere în spectacole de film americane. Actori ar portretiza emotii violente, dar ai putea simți întotdeauna o anumită măsură o anumită modestie care le împiedicat afișarea sentimentele lor în goliciunea brut. Brando a avut loc nimic înapoi, și în câțiva ani sa a fost stilul care a dominat de la Hollywood film de actorie. Acest film “Un tramvai numit dorință” a condus direct la locul de muncă de către moștenitorii Brando, cum ar fi Montgomery Clift, James Dean, Jack Nicholson si Sean Penn.

Filmul “Un tramvai numit dorință” în sine, a salutat ca realist în 1951, acum pare claustrofobic și manierat – și cu atât mai eficientă pentru asta. Actorii Metoda, Brando în primul rând, întotdeauna a susținut stilul lor a fost o modalitate de a ajunge la realism într-un spectacol, dar metoda a dus la super-realism, pentru un conținut emoțional sporit că puțini oameni “reale” ar putea sa sustina pentru mult timp, sau convingător.

Uită-te la modul în care Brando, ca Kowalski, tulpini prin mica apartamentul său din Cartierul Francez. El este, de multe ori dialogul ne amintește, un animal. Poartă un tricou rupt, care dezvăluie muschii si sudoare. El fumeaza si bauturi intr-un mod lacom; el nu are bune maniere care 1951 spectacole de multe ori presupune. (Ca un contrast, uita-te la căpitanul fluvial tuciuriu Bogart în “Regina africană.” El, de asemenea, menit să fiu nepoliticos și brute, dar sub ulei și sudoare puteți bucatica propria eleganta naturala Bogart lui.) În același timp, există o harul feline în mișcările Brando lui.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: